Nieuws

Health Event Leiden - Vitaliteitsevent 071 -22 januari 2018 @ Hoge school Leiden

Health Event Beverwaard - Bewegenwaard - 17 mei 2017

4 juli 2017

Team IJsselwijs.

Team Philogirl en IJsselwijs.

Zomer Health Event heeft op 4 juli 2017 plaatsgevonden in het Timmerhuis Rotterdam.

Projectleidersbijeenkomst Gezonde Toekomst Dichterbij 13 juni 2017.

De tasjes voor de leerlingen van groep 7 van de basisschool RK de Regenboog in Beverwaard zijn eindelijk binnen! Het project ‘Gezond in IJsselmonde’ is bijzonder, omdat het zich richt op de talenten van de kinderen. De achterliggende ambitie is om de gezondheid van de kinderen structureel te verbeteren. Wanneer het nieuw schooljaar begint zal coach Lenore deze tasjes op school uitdelen. Wil je meer informatie over dit project?
Klik dan op deze link http://www.veldacademie.nl/projecten/gezond-in-ijsselmonde of neem contact met Lenore van IJsselwijs op 06-40933415.

IsVitaal hangt er ook bij @ Life Sciences & Health Hub. Samen met andere partners proberen wij een stap dichterbij ons gemeenschappelijk doel te komen.


17 mei 2017

Sport- en spelmiddag & Health APK


25 april 2017


20 april 2017

75plussers in IJsselmonde krijgen bezoek van studentenIn Rotterdam krijgen alle bewoners van 75 jaar en ouder bezoek. Betrokken en gemotiveerde vrijwilligers gaan met ouderen in gesprek. In IJsselmonde is er sinds februari een bijzondere groep vrijwilligers actief met de huisbezoeken aan de 75plussers: vier studenten met een missie.

Missie
De vier studenten volgen een nieuwe MBO-opleiding, Human Technology aan het Techniek College in Rotterdam. De missie van de studenten heeft alles te maken met wat zij op hun opleiding leren, namelijk de verbinding van techniek en mensen. Zij leren wat de toepassing van technische producten en diensten kan betekenen als oplossing voor belemmeringen van ouderen in IJsselmonde.

IJsselwijs
IJsselwijs, een organisatie in IJsselmonde die praktische en innovatieve oplossingen biedt voor maatschappelijke vraagstukken en daarbij de kracht van de mensen wil versterken, begeleidt de vier studenten.

Goede adviezen
De studenten bezoeken in de twintig weken stage ongeveer 450 ouderen. Door de gesprekken met de 75plussers leren zij hun wensen, behoeften en belemmeringen kennen. Voor de studenten is het ultieme doel om een goed advies te kunnen geven, zodat de 75plusser langer thuis kan blijven wonen.

Wilt u meer weten over deze bijzondere stage-opdracht en de resultaten?
Bel of mail met Michael van Drie, coach activering bij IJsselwijs,
t: 06 407 979 73 of e: mdrie@ijsselwijs.nl

19 januari 2017

'Wat als je verzuim omlaag gaat'

Kom naar de People's Business Beurs op 18 en 19 januari 2017 v.a. 15.30 uur in het WTC-gebouw Rotterdam waar isVitaal u hier verder over informeert. Wij staan op standnummer 13.


21 december 2016

Klik hier voor de PDF.


20 december 2016

Isvitaal nodigt u van harte uit voor People’s Business 2017!

Klik hier voor meer informatie.


Klik hier en bekijk dit leuke filmpje van 'Koefnoen over Eenzaamheid' op YouTube.


14 maart 2016

Werkbijeenkomst: ‘Vluchtelingen als nieuwe statushouders’.

“De beste plannen voor de integratie van nieuwe statushouders”. Dat was ook het doel van dit werkbijeenkomst. Plannen maken om de nieuwe statushouders op een zo vloeiend mogelijke manier in te laten stromen in onze maatschappij! Stichting IJsselwijs werkt hand in hand met ‘t Parasolgroep om ook nieuwe statushouders een breed aanbod aan Zorg- en Welzijn tools aan te reiken. Zodat de nieuwe statushouders voor hun en hun kinderen op een gezonde manier en ook op een praktische manier aansluiting in de wijk kunnen vinden.

Peter van Dalen; Directeur van St. IJsselwijs en Voorzitter van Parasolgroep.

“De bekende zorg- en welzijn organisaties in IJsselmonde bieden al gespecialiseerde programma’s en activiteiten aan”. Dus waarom ook niet aan de nieuwe statushouders?”

Peter van Dalen; Directeur van St. IJsselwijs en Voorzitter van de Parasolgroep, schreef in zijn blog; ‘Parallelle Werelden’; dat het Zorg- en Welzijnssector in IJsselmonde al een groot collectief aan gecentraliseerde wijkorganisaties herbergt die elke dag bezig zijn voor alle burgers van IJsselmonde, Beverwaard en andere gedeelten van onze mooie (deel)gemeente.

Peter van Dalen; Directeur Stichting IJsselwijs en Voorzitter van Parasolgroep.

“Andere gemeenten integreren deze werksoorten in 1 opdracht aan de professionele partijen. Dat lijkt me een stuk efficiënter en beter voor de vluchtelingen.”

Dit betekent ook voor statushouders doelgerichte activiteiten en progamma’s op te zetten. Geschikte activiteiten en programma’s die het zorgaanbod ondersteunen en bevorderen. Op deze manier proberen wij van de Parasolgroep in IJsselmonde juist nu dat “doelgroep-denken” te doorbreken. Waarom zou de zorg voor nieuwe statushouders anders moeten zijn dan voor gewone Nederlanders?

En inderdaad in de meeste AZC’s is er al melding gemaakt dat de ‘Vluchtelingen met Status’ ook op zoek zijn naar een degelijke huurwoning, een (betaalde) baan/ dagbesteding en goede sociale en medische voorzieningen voor hen en hun kinderen.


Woensdag 9 maart 2016

Presentatie eHealth Steden Estafette.

Directeur Peter van Dalen hield op woensdag 9 maart 2016 een presentatie voor het eHealth Steden Estafette. De estafette was een initiatief van Digitale Steden Agenda, en het Doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’, de Ministeries VWS en EZ, ECP en ZonMW. Tijdens deze presentatie en interactieve programma werden onder andere onderwerpen behandelt waarin Rotterdam op het vlak van eHealth en thuistechnologie actief is. Daarbij was de centrale vraag is hoe ICT de zelfredzaamheid van inwoners met een ondersteunings- of zorgvraag kan bevorderen en wat daarbij de rol van gemeenten is. Daarnaast biedt de bijeenkomst de gelegenheid uw netwerk binnen de metropoolregio Den Haag-Rotterdam verder te versterken en input te leveren voor een eHealth Toolkit voor gemeenten.


20 januari 2016

Opening ‘Huizen van de Wijk’

Onderwijs, –jeugd, -en gezin Wethouder Hugo de Jonge (CDA) opende op 20 januari het nieuwe Huis van de Wijk Grote Hagen. Een initiatief dat voort is gekomen uit het ‘Nieuw Rotterdams Welzijn’, een nieuw aanpak vóór en door het welzijnswerk in Rotterdam. Verschillende welzijnsorganisaties in Rotterdam ondersteunt daardoor ook de Huizen van de Wijk. Welzijns organisaties zoals; PIT010, Parasolgroep, Humanitas etc. Waaronder de vele vrijwilligers én professionals die activiteiten organiseren en alles draaiende houden. IJsselmonde heeft 4 Huizen van de Wijk. Grote Hagen, De Dijk, De Focus, Lombardijen. Bij allen wordt er een collectief programma aangeboden. Voor meer informatie over de Huizen van de Wijk kunt u contact opnemen met de coördinatoren. Of loop tijdens de spreekuren een keer binnen.

Huis van de Wijk Grote Hagen en De Focus
Benyounes El Madjoub. E-mail: b.madjoub@pit010.nl . Tel; 010-7600246 (Grote Hagen)
Tel; 010-7601285 (De Focus)

Huis van de Wijk Lombardijen en De Dijk
Ben Meertens. E-mail: b.meertens@pit010.nl . Tel; 010-7600287 (Lombardijen)
Tel; 010-7601280 (De Dijk)


PERSBERICHT
PERSBERICHT PIT010, IJsselwijs en Contourdetwern werken samen verder aan welzijn in IJsselmondeONTDEK 17 SEPTEMBER WAT U KUNT DOEN VOOR ZUID
Bent u benieuwd wat u als vrijwilliger, mantelzorger of in het kader van de Tegenprestatie kunt betekenen voor de wijk? Dan bent u van harte uitgenodigd langs te komen bij de Vrijwilligersmarkt IJsselmonde, donderdag 17 september op het plein bij de Herenwaard.
Organiserende partners: Vrijwilligerswerk Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Pit010 en IJsselwijs.


Feestje op het Dorpsplein IJsselmonde

“Weet je waar ik het Dorpsplein IJsselmonde kan vinden? Daar wil ik graag naar toe. Daar schijnt reden voor een feestje te zijn.

Deze bewoner van IJsselmonde heeft het door. Op het Dorpsplein moet je zijn! Het is de plek waar de bewoner centraal staat. Waar het welzijn van ook de kwetsbare burgers op een unieke manier wordt gestimuleerd en ondersteund. Op z'n IJsselmonds. In het belang van de burger werken de maatschappelijke organisaties in de IJsselmondse Parasolgroep al met elkaar samen. Ze houden niet zo van 't kastje en de muur.

Op 28 mei 2015 is daar een nieuwe stevige afspraak bijgekomen. Alle partners in de Parasolgroep steken samen de handen uit de mouwen om gezamenlijk inschrijven op de komende Welzijnsaanbesteding in IJsselmonde. Er zijn vele prachtige initiatieven in de stad, maar deze is uniek.

Wat betekent dit voor de IJsselmondenaren?
Dit betekent op termijn dat er nog maar een adres/telefoonnummer nodig is om hulp en zorg in te kunnen schakelen. Dat deze hulp of zorg dan geleverd zal worden vanuit het idee dat er gedaan wordt wat nodig is, ongeacht de moederorganisatie die de hulp of zorg levert. Door de koppeling van welzijn, zorg- en maatschappelijke dienstverlening zullen er ook andere, nu nog minder voor de hand liggende oplossingen geboden gaan worden. Het Dorpsplein is daar een van. Die gaat er komen.

Met de complimenten van de Parasolgroep.

Rotterdam, 29 mei 2015


> DE isVitaal PRESENTATIE VOOR BEDRIJVEN - klik hier

> Maandag 20 januari 2014.

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst IJsselWijs, Pameijer en ManPower