Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van onze school. Voor meer informatie uit de groep van uw kind kunt u terecht op onze ouderapp, Klasbord. Zodra uw kind bij ons op school start, krijgt u hiervan de  inloggevens.

Witte donderdag Paasviering

Op donderdag 6 april vieren wij Pasen op school.

Luxe gevulde lunchtrommel

Alle leerlingen mogen op deze dag een luxe gevuld broodtrommeltje meenemen met wat extra’s voor de paaslunch. Denk hierbij aan een extra kaasje, worstje, komkommertje, worteltje, druifjes of crackertje/stukje koek. Wilt u kiezen voor een gezond extraatje?

Paasviering

In de ochtend is er een Paasviering. Deze keer kiezen we voor een onderbouw- en bovenbouwviering waar een verhaal centraal staat en waar leerlingen een rol in hebben. Een groepje leerkrachten heeft een mooie, inhoudelijke viering met het Paasverhaal gemaakt.  De viering is alleen voor kinderen, dat past net op ons leerplein.

Eitje tikken

Vanwege enthousiast succes vorig jaar vragen we of alle leerlingen ook dit jaar weer een hardgekookt ei willen meenemen. Binnen hun eigen groep of unit gaan we weer eitje tikken. Misschien kiezen sommige groepen, net als vorig jaar, weer voor een eiertikwedstrijd. Dan is het weer afwachten wie het sterkste ei heeft meegenomen.

Paasactiviteit

Ouders van de activiteitencommissie helpen ons tot slot nog met het verstoppen van de paaseieren. De kinderen worden ook door hen getrakteerd op een lekkere paastraktatie.

We hopen ook dit jaar op een leuke gezellige dag met aandacht voor het Paasverhaal en plezier met elkaar. 

Groet, Team IJsselwijs

Iedereen geslaagd voor theoretisch verkeersexamen.

Alle leerlingen in groep 8 zijn geslaagd voor het theoretisch verkeersexamen. Op 12 april gaan ze op voor het praktijkdeel.

informatieavond lezen voor ouders

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Is uw kind soms uitgelezen of zijn er volgens hem/haar geen leuke boeken (meer)? Dan is het tijd voor nieuwe ideeën! Goed om te weten: je hoeft (nog) niet van (voor-)lezen te houden! Wie een kwartier per dag leest, kan wel 1000 nieuwe woorden leren.

De bibliotheek in Olst organiseert aankomende maandag 27 maart een avond speciaal voor ouders.

kinderen van 2 t/m 6 jaar
Van 19:30 tot 20:15 worden er tips gegeven over voorlezen met (digitale) prentenboeken. Door voor te lezen ontwikkelt een kind zich op meerdere gebieden; luisteren, fantasie, woordenschat enz.

kinderen vanaf 9 jaar
Vanaf 20:30 uur deelt Femke Ganzeman haar tips voor kinderen die dol zijn op lezen, maar zeker ook voor de kinderen die liever andere dingen doen. Haar tips gebruiken wij op school ook vaak om 'het' boek voor die ene leerling te vinden waardoor hij/zij van lezen gaat houden.

Kijk voor meer informatie op:

Ouderavond over lezen en voorlezen (bibliotheeksalland.nl)

Aanmelden kan via onderstaande link:

Lezen is stom en de leuke boeken zijn op (hellodialog.com)

Veel plezier!

Met vriendelijke groet,

Namens team IJsselwijs,
Jessica Schutte en Marloes Tutert
Sterren en planeten.

Er wordt volop gewerkt aan het thema sterren en planeten. De kinderen hebben ook zelf vragen bedacht over dit thema waar ze antwoord op willen hebben. Hierbij even een indruk van waar we mee bezig zijn.

Start Leerorkest

op 23 januari zijn de kinderen van groep 5 en 6 gestart met het leerorkest. Eerst maken de kinderen kennis met de verschillende instrumenten en daarna kiezen zij het instrument dat zij het liefste zouden willen spelen.

Op 5 juni is het afsluitende concert.

Stadswandeling Deventer groep 5

Vanmiddag hebben we een mooie wandeling door de binnenstad van Deventer gemaakt. Met een soort speurtocht zijn we langs verschillende punten uit de middeleeuwen gelopen. Helaas wel wat slecht weer maar dat mocht de pret niet drukken!

Sterren en planeten

Het nieuwe thema voor Vier-Keer-Wijzer is sterren en planeten. De komende weken krijgen de kinderen veel informatie hierover en gaan ze ze op zoek naar antwoorden op eigen vragen..

Deze informatie is niet alleen voor het uitbreiden van hun eigen kennis......

Wilt u weten waarvoor nog meer, kijk dan het openingsfilmpje.

https://m.youtube.com/watch?v=VcX4FfPmScg

Vindt u het leuk om eens met uw kind te kijken naar wat er aan de sterrenhemel te ze is, kijk dan op deze site:

https://www.allesoversterrenkunde.nl/sterrenhemel/sterrenhemel-van-de-maand/

Hier vindt u informatie welke sterrenbeelden en planeten en wanneer de verschillende maanvormen er deze maand te zien zijn 's avonds en 's morgens te zien zijn.


💚Giga Groen💚

Woensdag 5 oktober start de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is 'giga groen'. Uiteraard besteden we hier op school ook aandacht aan.

We vinden het leuk als alle kinderen woensdag 5 oktober in het groen naar school komen. Denk aan groene kleding of iets groens in je haar. Natuurlijk mag je ook op een creatieve manier in het 'groen' komen. 💚🐛🪴🐍🍏🫑🌲💚

Creatief schrijven

De kinderen van groep 8 schrijven regelmatig een eigen tekst. Deze week ging dat over de kermis, volgende week is het onderwerp klimaat aan de orde. De les wordt opgedeeld in vier fasen. Uiteindelijk moet de tekst met een perfecte spelling en zinsbouw gepubliceerd worden. Als extra een tekening erbij! Op de foto's enkele resultaten.

Schrijfles

Tijdens de schrijfles vandaag hebben we in groep 3b alle letters geoefend die we tot nu toe hebben geleerd.

Dit hebben we op onze tafel gedaan met stabilo-woodies. Potloden waarmee je op tafel en glas kan schrijven.